Vad skall man tänka på vid badrumsrenovering

Vad skall man tänka på vid badrumsrenovering


1. Hur ser er vardag ut?
Börja med att fundera över hur ni använder badrummet idag. Vad saknar ni i badrummet? Vad stör ni er på? Vad önskar ni att var annorlunda i badrummet? Hur ser er familjs rutiner ut, och hur kan badrummets planering och funktioner underlätta er vardag? Skapa en bild av ert ”drömbadrum”.

2. Planera ytan

Vilken yta ska ert nya badrum ha? Ska ni slå ut väggar eller sätta upp nya väggar? Eller använda befintlig yta? Vill ni ha tvättmaskin, dubbla handfat, bastu eller extra förvaring i badrummet. Dusch eller badkar? Eller kanske både och? Vad ska rymmas på ytan?

3. Hur ser rördragningen ut?
Kontrollera hur vattenrör och andra rördragningar ser ut i huset. Hur gamla är rören? Är det dags att byta ut hela rörsystemet? Här kan ni läsa om rörens livslängd och vad som händer om ett rör går sönder. Kontroller vart i huset rören leder och vart man kan ska koppla ihop.

4. Ta hjälp av en expert
Känns ovan punkter svåra? Ta hjälp av en badrumsspecialist som vet hur en hållbar och korrekt badrumsrenovering skall skötas. De kan kombinera era drömmar, badrummet och husets förutsättningar till ett våtrum som håller för branschregler och försäkringsbolagens krav. Anlita en firma som kan hjälpa er att rita upp badrummet i 3D så att ni får en tydlig bild över hur ert kommande badrum kommer att se ut.

5. Funktion och förvaring
Glöm inte att tänka igenom vilka förvaringsmöjligheter ni önskar ha i badrummet.  Det är ofta många flaskor, krämer, makeup och eventuell badtextil som ska få plats i badrummet. Ett tips är att ta möbler på hjul som är flexibla. Med duschdörrar som kan fällas både inåt och utåt skapar du mer golvyta. Genom att fälla ­dörrarna inåt när duschen inte används frigörs golvyta och badrummet blir rymligare.

6. Färg, form och stil
Kom ihåg att ett badrum är något man inte renoverar så ofta, ett tips är därför att välja neutrala färger på ytskiktet och använda trendfärger på accessoarer. Stilen som ni vill ha i badrummet styr många av de val ni gör, alltifrån ytskikt till beslag. Exempel på stilar; Klassiskt, romantiskt, modernt, skandinaviskt, industri.

Just nu är det trendigt med grå badrum med marmor eller annan natursten. Både äkta vara eller imitationer, gärna i kombination med glänsande metaller så som guld eller koppar.

Boka hembesök

Vi erbjuder kostnadsfritt hembesök & offert

En badrumsrenovering är en stor investering och för att få ett så bra slutresultat som möjligt krävs planering och genomgång. Våra Badrumssäljare hjälper dig att ta fram lösning efter din budget.